Trælanípa er et af de mest fotograferede steder på Færøerne

Fra kanten af dette forbjerg er der 142 meter lodret ned til havet, og samtidig ser du søen Sørvágsvatn - den største indsø på Færøerne. Herfra kan du også se den sydligste del af Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy. På den anden side kan du se fuglebjergene Sørvágsbjørg, Mykines og Mykineshólmur.

Disse landskaber er forbundet med mange legender, som beretter om overnaturlige skabninger, bl.a. en om en nøkke (nykur), et skræmmende væsen, der bor i søer og ofte ligner en smuk hest. Den lokker folk tæt på, griber dem og trækker dem til bunden af søen.

Der er også huldrefolkene, der ligner os mennesker, men dyrker hekseri. Og så er der selve Trælanípa, som på dansk kan oversættes til Slavebjerget. Det har angiveligt fået sit navn fra vikingetiden, da slaver blev skubbet af bjerget, når de ikke længere var nyttige.

Vandreturen til Trælanípa anses for at være nem. Det meste af turen er på forholdsvis fladt terræn. De sidste 200 meter vil være op ad bakke, når vi går op på selve Trælanípa. 

Rejsetid: ca.10 km begge veje
Maksimal højde: ca. 142 m

Der tilføjes et vandregebyr på DKK 200 pr. person til prisen.​

Fakta

PeriodeHele året rundt
Varighed5 timer
InkluderetMadpakke, transport til Miðvágur og tilbage til Tórshavn, guide
HentningTórshavn bus terminal, Eystara Bryggja
SværhedsgradLet. Det går lidt op ad en bakke de sidste 200 meter. Egnet til børn
BetingelserGrus / græs
Priser kr. 2.990 (for 1-4 personer) / kr. 995 pr. ekstra person
Ring og bestil på +298 34 59 00 eller send en email til booking@excursions.fo

Ansvarsfraskrivelse: Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Derfor gør vi opmærksom på de risici, der er forbundet med det færøske miljøs unikke egenskaber. Færdes du derfor i det færøske miljø, uanset om dette sker på egen hånd, eller efter inspiration fra vores hjemmesider eller om det sker sammen med én af vores rejseguider, sker dette på egen risiko og eget ansvar. Vi fraskriver os ethvert ansvar for tab eller skade i sådan forbindelse.​

Om vores guide Randi Meitel

Randi Meitil har arrangeret og guidet trekkingture og andre ture på Færøerne i næsten 20 år. Hun bor i fødebyen Tórshavn. 

Randi er en lidenskabelig formidler af færøsk natur, kultur og historie og kender alle sagnene forbundet med den skønne natur på hendes elskede øer. Hendes mål er at give folk en oplevelse, der er så autentisk og original som muligt. Udover de skandinaviske sprog guider Randi på fransk, engelsk, tysk og spansk.

Om vores guide Randi Meitel